суботу, 9 листопада 2013 р.

Модуль 1. Знайомство. Ознайомлення учнів із курсом "Комп'ютерні технології і підприємництво"

Основні задачі модуля:
Дізнатись:

  • про курс "Комп'ютерні технології і підприємництво", правила роботи в ньому та зарахування модулів;
  • про інших учасників навчання в дистанційному курсі;
Навчитись:

  • співпрацювати з іншими учасниками дистанційного курсу у документах Гугл та представленні себе на картах Гугл;
  • працювати зі структурою Електронного посібника, основними його розділами: Посібник, Е-довідник, Додатки;
  • створити власний профіль посібника та працювати з файлом профілю (збереження, внесення змін, відправка фасилітатору);
  • здійснювати пошук в Е-посібнику;
  • Надавати відповіді на запитання, писати коментарі, виділяти текст, створювати закладки в посібнику;
  • здійснювати пошук в Інтернеті, оцінювати веб-сайти, робити закладки на сайти на своєму комп'ютері;
  • створювати власний блог-щоденник;
  • використовувати Електронний довідник (Е-довідник) із Електронного посібника;
  • використовувати Додатки-інструкції з Е-посібника.


Увага! Наступні завдання виконати до 12 листопада 2013 року до 24:00 і надіслати фасилітатору за електронною адресою: osnovieconomiki@gmail.com.


Завдання 1. Ознайомлення з таблицею результатів курсу

1. В Таблиці результатів курсу знайдіть у списку ваше прізвище та ім'я. Перевірте, чи правильно вони записані, при потребі внесіть зміни. З цією таблицею ми з вами будемо працювати впродовж всього навчання в цьому дистанційному курсі.

2. У відповідну клітинку в рядку з вашим іменем впишіть адресу своєї електронної пошти в Гугл. Ви мали зареєструватися в сервісі Гугл, ознайомившись з попередньою вкладкою "Стартує дистанційний курс для школярів "Комп'ютерні технології і підприємництво". Якщо ви не зробили цього раніше, зареєструйтеся зараз за Інструкцією.

3. Ознайомтеся з умовними позначками зарахування завдань курсу. Зверніть увагу, в таблиці є клітинки, в правому верхньому куті яких є невеликий трикутник, який означає, що до цієї клітинки є коментар, який можна побачити, підвівши курсор до цієї клітинки.Фасилітатор буде писати вам коментарі при зарахуванні деяких завдань, звертайте на них увагу.

Завдання 2. Знайомство учасників

В цьому завданні ви повинні знайти вулицю, на якій ви мешкаєте і поставити на карті відповідну мітку. Стисло напишете про себе, хто ви, в якому класі навчаєтесь і ваші вподобання. (Вподобання - це те, що вам цікаво, що ви хотіли вивчити глибше, або що б ви хотіли навчитися робити професійно: наприклад, малювати, фотографувати або грати в теніс.)
Познайомитеся з іншими учасниками курсу.

1. Відкрийте карту учасників дистанційного курсу, клацнувши на посиланні карта. (Клацніть мишею на слові "карта").

2. Поставте на карті червону мітку на вулиці, на якій ви мешкаєте. В описі цієї мітки вкажіть своє ім'я, прізвище, в якому класі навчаєтесь і ваші вподобання. Для цього знайдіть значок "добавить маркер" у верхньому лівому куті карти. Встановіть маркер на вулиці, на якій ви проживаєте. У вікні, яке відкрилося, у верхній строчці вкажіть ваше прізвище та ім'я. В наступну строчку вставте адресу посилання на ваше фото у вашому профілі. (Щоб завантажити фото у ваш профіль, необхідно завантажити свій профіль, перейти на закладку "фото", клацнувши на неї, відкриється вікно з вашими фото, якщо ви ще не завантажували сюди фото, то ви повинні вибрати закладку "добавить фото" і завантажити фото зі свого комп'ютера. Додати його до альбому, надавши йому назву. Перейдіть у свій профіль, відкрийте закладку "фото", оберіть альбом, у який ви завантажили своє фото, клацнувши на нього, знайдіть фото, яке ви завантажили, клацніть на нього правою кнопкою миші один раз і скопіюйте адресу зображення.) В нижній строчці вкажіть клас, в якому ви навчаєтеся та ваші вподобання.

3. Перегляньте на карті мітки інших учасників курсу, клацнувши на їх іменах в лівій бічній панелі під назвою карти.

Ну от ми і познайомилися! Ми одна команда, кожний з нас - потужний ресурс один для одного, ми будемо навчатися разом, допомагати один одному. Ми більше дізнаємося про кожного і про самих себе, навчаючись за цим курсом.

Завдання 3. Ознайомлення з Електронним посібником

1. Завантажте папку Електронний посібник для учнів на свій комп'ютер і збережіть її в одній із папок свого комп'ютера.

2. Створіть папку Портфоліо для збереження файлів, пов'язаних із навчанням на цьому дистанційному курсі. Папку Портфоліо краще створювати в папці Мої документи, назвіть папку Портфоліо_Ваше прізвище та ім'я.

3. Створіть ярлик на цю папку на робочому столі вашого комп'ютера для швидкого доступу до неї. Для цього клацніть на папці правою клавішею миші і в контекстному меню оберіть Надіслати/Робочий стіл (створити ярлик).

4. Розархівуйте Електронний посібник для учнів в папку Портфоліо і запустіть файл TEN.exe.  Розмістіть ярлик Електронного посібника на Робочому столі. Змініть назву ярлика на робочому столі на Е-посібник і відкрийте програму з ярлика, двічі клацнувши на ньому.

5. В головному меню переглядача посібника, користуючись опцією Допомога/Допомога відкрийте інструкцію з користування посібником, знайдіть основні розділи Е-посібника (закладки Посібник, Е-довідник, Додатки) і з'ясуйте їх призначення, основні розділи і навігацію.

6. Змініть зображення на головній сторінці свого Е-посібника на своє фото. Для цього попередньо ознайомтеся з підрозділом Зміна зображення через головне меню Допомога/Допомога. (Бажано, щоб ваше фото було розміром 500*150 пікселів у форматі JPEG).

Завдання 4. Робота з Е-посібником. Виконуємо Вправу 1.1

1. Знайдіть в полі змісту вашого Е-посібника в Темі 1 підрозділ Підприємництво і ознайомтеся з Вправою 1.1.

2. Виберіть три найцікавіші для вас ідеї і виділіть кольором Pink ці ідеї, скористайтесь піктограмами панелі інструментів Е-переглядача. (Для цього виберіть колір Pink, клацнувши у відповідному крадратику на панелі інструментів, потім виділіть необхідний текст правою клавішею миші та натисніть на олівець "Виділити" на панелі інструментів).

3. Дайте відповіді на три запитання вправи у відповідному полі Е-посібника.

4. Збережіть ваші відповіді на запитання, для цього в головному меню оберіть Файл/Зберегти як...

5. У діалоговому вікні, що відкриється знайдіть папку свого Портфоліо і відкрийте її. У полі Ім'я файлу введіть ім'я файлу -Прізвище_Ім'я, де замість Прізвище_Ім'я запишіть своє прізвище, ім'я і клацніть Зберегти файл.

6. Щоб перевірити, що ви вірно виконали завдання, в Е-посібнику, натисніть Вид/Показати мої відповіді. Перевірте, чи всі ваші відповіді і виконані завдання відображаються в файлі.

7. Закрийте Е-посібник. Щоб знову завантажити Е-посібник з Вашими змінами, клацніть на його ярлику на робочому столі. Коли посібник завантажиться , оберіть Файл/Відкрити документ Прізвище_Ім’я .
З вашого збереженого профілю завантажаться  зміни, які Ви внесли в ваш Е-посібник.

8. Відправте фасилітатору дистанційного курсу на адресу osnovieconomiki@gmail.com створений вами ZIP-файл для перевірки і зарахування завдань модуля.

Наступні завдання цього модуля будуть надруковані 13 листопада 2013 року.
   

Немає коментарів: